?

Jobbsøking. Er det noe jeg kan gjøre for å ikke føle meg mislykket?

Mann 22 . 24 April 2020
Spørsmål

Jeg ligger an til å være ferdig med master når jeg er 23, men når jeg tenker på hva jeg skal gjøre når jeg er ferdig vet jeg ikke hva jeg driver med. Siden 2. året på bachelor jevt og trutt søkt på mer eller mindre relevante deltidsjobber og sommerjobber, men alltid så har det vært noen som er mer kvalifiserte. Nå iløpet av våren har jeg søkt på flere stillinger som jeg føler hadde vært midt i blinken for meg, men når jeg blir oppringt etter et intervju og de sier at jeg ikke får jobben fordi andre er mer kvalifiserte føler jeg meg så mislykket for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre annerledes. Så er jeg redd for å sitte om et år og prøve å finne en fast jobb uten noe relevant arbeidserfaring fra tidligere. Hele den potensielle situasjonen gjør at jeg føler meg stresset, mislykket og som at jeg aldri kommer til å få en relevant jobb. For jeg vil ikke være 23 med en master og jobbe med noe som ikke er faglig relevant. Er det noe jeg kan gjøre for å ikke føle meg mislykket?

Mann (22)
Sosionomen svarer
Hei


Jeg tror du setter ord på en følelse mange studenter som nærmer seg slutten av studiet kjenner på. Å få gjentakende avslag på jobber du har søkt på kan være vondt og nedbrytende. Det er lett å føle seg mislykket slik at du begynner å tvile på seg selv og hva du har å by på. Det som er bra er at du blir kalt inn på intervju, noe som vitner om at du har en interessant kompetanse og skriver gode søknader.

Du sier du er bekymret for at du ikke vil få jobb fordi du ikke har relevant erfaring. Men siden du nå har et år igjen av studiet ditt er det fremdeles noe du kan gjøre. All type jobberfaring er verdifullt for deg, selv om jobben ikke er direkte relevant for bransjen du skal inn i. Jeg tenker derfor at det er lurt at du søker alle type deltidsjobber nå fremover. Å ha en fot innenfor arbeidslivet viser at du tar ansvar og får en god referanse. Erfaring fra foreninger kan også være en måte å få styrket CVen din.

Jeg vil i tillegg anbefale deg å kontakte karrieresenteret tilknyttet ditt studiested. Er du tilknyttet SiO kan benytte seg av tilbudet til karrieresenteret ved UIO (hvis de ikke har et eget karrieresenter). Her kan du få hjelp til å lage en god CV og søknad, samt intervjutrening. Du kan uansett få hjelp ved å bruke denne karriereplanleggeren via utdanning.no. 

Ikke gi opp, noen ganger må man søke mange jobber før man får jobben man ønsker seg. Minn deg selv på hva dine positive egenskaper er.

Undersøk samtaletilbudet ved din samskipnad hvis du trenger noen å snakke med.

Hilsen sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?